ua en ru

В Україні заборонили проектувати автостоянки на тротуарах

В Україні заборонили проектувати автостоянки на тротуарах Ілюстративне фото (УНІАН)

Норма міститься у ДБН В.2.3-5:2018 "Вулиці і дороги населених пунктів"

Згідно з новими Державними будівельними нормами (ДБН) в Україні заборонено проектування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Так, згідно з новими ДБН, проектування тимчасових автостоянок також не допускається уздовж проїзних частин магістралей загальноміського значення безперервного та регульованого руху та на магістралях районного значення у випадку, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Як зазначили в міністерстві, нові норми сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах, налагодженню транспортного руху в населених пунктах та зменшенню заторів, а також мінімізації можливих аварій за участю пішоходів. Такі принципи діють у більшості цивілізованих країн Європи та світу

Нагадаємо, з 27 вересня 2018 року в Україні офіційно набув чинності закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який визначає розміри штрафу за неправильні паркування, у тому числі, на тротуарах, та випадки, при яких транспортний засіб може бути відправлений евакуатором на штраф-майданчик.