ua en ru

В Україні затримали організатора польського "пограбування століття"

В Україні затримали організатора польського "пограбування століття" Фото: Ґжеґож Л. (Wielkopolska policja)

Польська поліція розшукувала організатора пограбування понад рік

Служба безпеки України неподалік Одеси затримала польського громадянина, котрий у 2015 році організував "пограбування століття" у Польщі. Про це повідомляє "Польське радіо".

"Служба безпеки України затримала одного з організаторів так званого нападу століття Ґжеґожа Л. у середу, 15 листопада, у невеликій місцевості неподалік Одеси. Поляка взяли під арешт, де він чекатиме на екстрадицію до Польщі", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що цей громадянин є колишнім співробітником поліції. Влаштувавшись на роботу заступником директора на одну із охоронних фірм, він особисто прийняв на службу конвоїра, котрий супроводжував перевезення до банкоматів грошей одного із банків. 10 липня 2015 року у місті Сважендз, що неподалік Познані, конвоїр пограбував банк на 8 млн злотих.

Ґжеґож Л. був останнім зі злочинної групи, котра брала участь у пограбуванні. Встановлення його місця перебування стало можливим завдяки співпраці польської поліції з Познані та Перемишля зі спецслужбами України.

Нагадаємо, нещодавно у Хмельницькому поліція затримала двох зловмисників, котрі отруїли двох жінок азалептином з метою пограбування, в результаті чого одна з постраждалих померла.