ua en ru

В Україні затримали екстреміста, якого розшукували Інтерпол та Європол

В Україні затримали екстреміста, якого розшукували Інтерпол та Європол Фото: затримання екстреміста (ssu.gov.ua)

Іноземець брав активну участь в екстреміському угрупованні "Джихадчилар"

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного у міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів. Чоловік містився у базах Інтерполу та Європолу, передає прес-центр СБУ.

"Іноземець брав активну участь у діяльності міжнародного релігійно-екстремістського угруповання "Джихадчилар" ("Джихадисти"). Затриманий, зокрема, відповідав за вербування нового поповнення до лав екстремістів, а також пропагував ідеологію радикального ісламу", - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, аналогічну діяльність з поширення екстремістської ідеології зловмисник мав намір проводити в Україні.

В Україні затримали екстреміста, якого розшукували Інтерпол та ЄврополВ Україні затримали екстреміста, якого розшукували Інтерпол та Європол

Фото: затримання екстреміста (ssu.gov.ua)

Наразі вирішується питання щодо застосування до іноземця екстрадиційного арешту з подальшою його передачею органам держбезпеки Узбекистану.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила понад 2 тисячі найманців російської приватної військової компанії "Вагнера".