ua en ru

В Україні виріс рівень агресії до журналістів, - дослідження

В Україні виріс рівень агресії до журналістів, - дослідження Фото: НСЖУ (РБК-Україна)

За останні три роки в країні зросла агресія до журналістів

За останні три роки рівень прояву агресії до журналістів при виконанні ними професійних обов'язків виріс. Про це йдеться в дослідженні Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Повідомляється, що про це зазначили 56,6% журналістів, які взяли участь в онлайн-опитуванні, проведеному НСЖУ в липні-серпні.

Відповідаючи на запитання "Як ви вважаєте, яким чином змінився, за останні 3 роки ступінь прояву агресії до журналістів при виконанні ними своїх професійних обов'язків?" 26,3% опитаних вказали на значний приріст агресії, варіант "швидше збільшився" вибрали 30,3%.

Більшість журналістів в анкетах вказали, що проблеми агресії містяться не в поведінці самих журналістів, а виникають через зацікавленість певних кіл або груп. Правоохоронні органи демонструють нездатність до розслідування не тільки злочинів проти журналістів, але і взагалі до протистояння хвилі злочинності в державі.

"Ми в НСЖУ вважаємо, що влада і правоохоронці публічно звітувати перед громадськістю за розслідування злочинів проти журналістів, адже відсутність справедливості, системна безкарність - це прямавидповидальнисть правоохоронців", - зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Нагадаємо, раніше в Овідіополі Одеської області зловмисники побили журналіста.