ua en ru

В Україні відновили закупівлі "пакунків малюка" через Prozorrо

В Україні відновили закупівлі "пакунків малюка" через Prozorrо Фото: закупівлі "пакунків малюка" проводитимуть через Prozorrо (zoda.gov.ua)
Автор: Юлия Струк

В Україні відновили закупівлі "пакунків малюка" через Prozorrо. Відповідний закон сьогодні набрав чинності.

Документ вчора був опублікований у виданні "Голос України".

Він набрав чинності на наступний день після оприлюднення.

Раніше на законодавчому рівні не було закріплено орган, відповідальний за призначення і виплату допомоги "пакет малюка". Цей закон закріплює повноваження з призначення і виплати такого виду державної допомоги органами соціального захисту населення за місцем проживання батьків (усиновителів, опікуна, піклувальника) новонародженого.

Відзначимо, допомога не зараховується у розмір допомоги при народженні дитини (41 280 гривень). Документ закріплює вартість "пакета малюка" на рівні трьох розмірів прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, встановленого законом на дату оголошення про проведення конкурентних процедур закупівель. Кінцева ціна визначається у результаті закупівельного аукціону.

Ці законодавчі зміни дадуть можливість проводити закупівлі товарів для комплектування "пакета малюка" на відкритих прозорих аукціонах через електронну систему ProZorro для більш ефективного використання бюджетних коштів.