ua en ru

В Україні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості

В Україні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості Ілюстративне фото (twitter.com/salajean)

За перевищення швидкості передбачений штраф від 255 до 510 гривень

В Україні починаючи з 16 жовтня 2018 року поліція починає штрафувати водіїв за перевищення швидкості. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення першого заступника начальника департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького у Facebook.

"Ми не обмежимося профілактичною бесідою і попередженням про підвищену небезпеку цього правопорушення. Патрульні поліцейські почнуть притягати до відповідальності за перевищення встановлених обмежень швидкості руху", - написав він.

Крім того, у поліції додали, що за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год передбачено штраф у розмірі 255 гривень, а за перевищення більш ніж на 50 км/год - 510 гривень штрафу.

В Україні почали штрафувати водіїв за перевищення швидкості

Фото: facebook.com/Bilosh

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів України пропонує внести зміни в Бюджетний кодекс України і направити частину адміністративних штрафів за порушення правил дорожнього руху, насамперед - перевищення швидкості, на заходи по підвищенню безпеки руху на дорогах.

Раніше патрульна поліція України оприлюднила список трас, на яких з 8 жовтня розпочався контроль швидкісного режиму з застосуванням радар TruCam.