ua en ru

В Україні ведеться цілеспрямована робота по знищенню економіки, - Медведчук

В Україні ведеться цілеспрямована робота по знищенню економіки. Таку думку висловив у своєму блозі лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"В тому, що українська промисловість (в тому числі і високотехнологічна) перебуває в глибокій за всі роки незалежності кризі, винні і ті, хто за Януковича ― Азарова відмовлявся визнавати, говорити, пояснювати, доводити до відома пересічних громадян, які ризики несе ЗВТ з ЄС, і ті, хто в команді Яценюка ― Гройсмана продовжує євроінтеграційні реформи, спрямовані на знищення української економіки", - упевнений він

Медведчук вважає, що нова стратегія державної політики "болісно вдарила" по наукомістких галузях української промисловості.

"Але в уряді, мабуть, вважають, що потрібно підтримувати вітчизняного виробника, а... заокеанського. Сьогодні ми бачимо, як з подачі Заходу в Україні ведеться цілеспрямована робота зі знищення цілих секторів української економіки. Така безвідповідальна політика псевдореформаторів вже призвела до падіння обсягів промислового виробництва, зниження зайнятості населення і практично спустошила казну. Потребує постійної кредитної підживлення український уряд змушений чимось розплачуватися з «донорами»: він готує приватизацію століття», має намір приступити до продажу землі, знищує наукомістке виробництво... Все це робиться на шкоду Україні і українському народові. Зате... на догоду Заходу", - резюмував він.