ua en ru

Україні в майбутньому, можливо, доведеться боротися за суверенітет, - екс-глава Світового банку

Україні в майбутньому через співпраці з Європою, можливо, доведеться знову відстоювати свій суверенітет на сході. Про це заявив екс-президент Світового банку Роберт Зеллік на "Ялтинської європейської стратегії", передає прес-служба YES.

"Мова йде не тільки про економіку, але й про політичний і суверенне майбутнє України. Це не означає, що Україна не повинна будувати гарні відносини зі своїми сусідами. Але той тиск, який чиниться на Україну, особливо останнім часом, говорить, що в майбутньому будуть дуже чітко стояти питання суверенітету, і Україні, можливо, знову доведеться боротися за свою незалежність", - сказав Зеллік про ситуацію після можливого підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Разом з тим, він висловив сподівання, що незважаючи на політичні розбіжності в країні, Україна зможе скористатися моментом і рухатися вперед.

"Україна - країна з величезним потенціалом, з урахуванням світового суперництва і конкуренції призведе це до стабілізації і відкриє нові можливості? Я думаю, що з допомогою Євросоюзу ці питання можна буде позбавити набагато легше", - додав банкір.

Крім того, екс-глава Світового банку відзначив велику роль України на світовому сільськогосподарському ринку.

"Ми бачимо, що відбувається на цьому ринку. Попит зростає постійно. Україна може цим скористатися. Мені здається, що це буде настільки ж важливо для майбутнього України, як і якісь політичні зрушення, які ми бачимо останнім часом", - сказав Зеллік.