ua en ru

В Україні рівень тіньової економіки скоротився на 4%

В Україні рівень тіньової економіки скоротився на 4% Ілюстративне фото (РБК-Україна)

У першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки становив 33% від офіційного ВВП

В Україні в першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки становив 33% від офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП), що на 4 процентних пункти менше в порівнянні з першим кварталом минулого року. Про це йдеться в звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Відзначимо, що в першому кварталі 2018 року рівень тіньової економіки становив 33% від офіційного ВВП, що на чотири процентних пункти менше в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

У МЕРТ відзначають, що детінізація економіки стала можливою завдяки збереженню макроекономічної стабільності і позитивних економічних тенденцій в умовах реалізації політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту, чому сприяло, в тому числі, підвищення доходів населення. Крім того, важлива роль належала зміцненню інвестиційної складової економічного зростання в умовах продовження процесів реформування економіки, збереження високого рівня ділової активності бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2017 році рівень тіньової економіки в Україні склав 31% від офіційного ВВП, що на 4% менше в порівнянні з показником 2016 року.