ua en ru

В Україні за три роки запобігли понад 300 терактам, - Шкіряк

В Україні за три роки запобігли понад 300 терактам, - Шкіряк Фото: Зорян Шкіряк (УНІАН)

Зі слів радника глави МВС, частина терактів планувалася в місцях масового скупчення людей

В Україні за три з половиною роки СБУ і підрозділи Нацполіції запобігли більш як 300 терактам, частина з яких планувалася в місцях масового скупчення людей. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк в ефірі "112 Україна".

"Тільки за три з половиною роки СБУ та відповідні підрозділи Нацполіції України попередили і не допустили понад 300 терактів, частина з яких планувалася в місцях масового скупчення людей", - заявив Шкіряк.

Він також нагадав, що навіть спецслужби європейських країн не завжди можуть захистити від терактів своїх громадян.

"Незважаючи на всі благополуччя цивілізованого світу та Європи, як бачимо, ні британські, ні бельгійські, ні французькі спецслужби не попередили і не захистили від теракту в Парижі, Ніцці, Брюсселі, Барселоні... Ми повинні дати людям розуміння, що, на жаль, сьогодні такий світ, і наша безпека - це наша спільна відповідальність", - вважає радник глави МВС.

Нагадаємо, слідство щодо вибуху біля телеканалу "Еспресо" в Києві, в результаті якого був поранений народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, було передане Службі безпеки України і кваліфіковане як теракт.