ua en ru

В Україні за добу від вибухонебезпечних предметів постраждало двоє дітей

В Україні за добу від вибухонебезпечних предметів постраждало двоє дітей Фото: осколок снаряда (фотографія з відкритих джерел)

Інциденти сталися у Київській та Луганській областях

У Київській та Луганській областях від вибухонебезпечних предметів травмовані два підлітка. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Повідомляється, що в Київській області травмований хлопчик 13 років, який підібрав посеред дороги запал до гранати, витягнув кільце, від чого предмет детонувала.

Підліток намагалася загасити його ногою і отримав травму. Він був госпіталізований. Зараз життю хлопчика нічого не загрожує.

Також в Луганській області його одноліток намагався розібрати патрон від великокаліберного кулемета. Обидва юнаки перебувають у лікарнях з ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

13-річний підліток намагався розібрати патрон від кулемета, в результаті вибуху хлопчик отримав важкі поранення і був госпіталізований до лікарні з мінно-вибуховими травмами живота і ампутаціями верхніх кінцівок.

Зараз хлопчик знаходиться у важкому стані в реанімації.

Події кваліфіковані за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), ст. 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2017 року піротехніки державної служби України з надзвичайних ситуацій вилучили і знищили більше 42 тисяч боєприпасів