ua en ru

В Україні за добу на пожежах загинули 9 осіб, - ДСНС

В Україні за добу на пожежах загинули 9 осіб, - ДСНС Фото: пожежні машини (прес-центр ДСНС)

Основною причиною виникнення займань рятувальники називають власну недбалість українців

В Україні за минулу добу, 5 листопада 2017 року, на пожежах загинули 9 осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Новий антирекорд встановлено минулої доби в Україні - одразу 9 громадян загинули на пожежах у побуті 5 листопада", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основною причиною виникнення займань і як наслідок загибелі людей рятувальники називають власну недбалість українців.

"Паління у ліжку, перевантаження електромережі та побутових приладів, старі обігрівачі, несправне пічне опалення, а також недбалість дорослих по відношенню до власних дітей. Йдеться про залишені без нагляду сірники та яскраві запальнички у місцях, що легко доступні для малюків, а також численні випадки, коли малолітні діти залишаються вдома сам на сам з увімкненими електроприладами. З високою вірогідністю ці фактори призводять до пожеж у помешканнях", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що найчастіше жертвами пожеж стають літні люди, багатодітні сім'ї, а також громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Хмельницькому сталася пожежа в оздоровчо-розважальному комплексі.