ua en ru

В Україні створено реєстр суїцидів серед військових та демобілізованих із зони АТО

В Україні створено реєстр суїцидів серед військових та демобілізованих із зони АТО Фото: солдат ВСУ (РБК-Україна)

У базі вже знаходиться понад 100 анкет тих, хто вчинив суцицид

В Україні створено реєстр суїцидів серед військових та демобілізованих із зони антитерористичної операції (АТО). Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань здравоохраненияи Ольга Богомолець, передає "Інтерфакс-Україна".

"На базі Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров'я України створено реєстр суїцидів серед військовослужбовців та демобілізованих із зони АТО", - йдеться в повідомленні.

За словами Богомолець, на сьогоднішній день в базі понад 100 анкет-портретів вчинили суцицид ветеранів, отриманих від Міністерства внутрішніх справ України.

"Це особи, яким зазвичай не виповнилося 30 років, більшість з них покінчили з собою у стані алкогольного сп'яніння, більшість - з допомогою вогнепальної зброї. В основному вони не мали роботи ", - додала Богомолець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 31 раз порушили перемир'я в зоні АТО на Донбасі, в результаті чого один український військовий отримав поранення.