ua en ru

В Україні створили спільну з ООН групу з моніторингу СІЗО

В Україні створили спільну з ООН групу з моніторингу СІЗО Фото: в Україні працюватиме спільна з ООН група з моніторингу СІЗО

СБУ готова допустити представників ООН, куди вони захочуть

Спільна з ООН група з моніторингу українських слідчих ізоляторів вже фактично створена і працюватиме по всій території України. Про це радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт розповів в ефірі "5 каналу".

"Прийняте рішення про створення робочої групи... ми допустили до близько 600 осіб, які вчиняли злочини проти цілісності України або підозрюються в скоєнні злочинів. На жаль, у Луганську і Донецьку - тільки до чотирьох наших заручників... ми домовилися про певну дорожню карту, Грицак наполягав на тому, щоб ми тісніше співпрацювали з місією ООН і ми будемо це робити", - розповів Тандіт.


Радник голови СБУ також додав, що група з моніторингу українських СІЗО була створена після зустрічі минулого тижня Василя Грицака з помічником генерального секретаря ООН із прав людини Іваном Шимоновичем і що у планах - постійно обмінюватися інформацією і давати можливість місії ООН заходити в ті місця, куди вони захочуть.

"Ми відкриті на спілкування з ООН... за певних умов в рамках домовленостей ми завжди відкриті і завжди допускали і говоримо про те, що фактично в тих місцях, про які поширюються плітки, зокрема за лінією зіткнення, у нас немає нікого і ми нікого не тримаємо незаконно", - повідомив Тандіт.

Нагадаємо, Служба безпеки України домовилася посилити співпрацю з ООН для висвітлення ситуації з правами людини в Україні.