ua en ru

В Україні створять міжнародний комітет "Крим" щодо захисту прав людини

В Україні створять міжнародний комітет "Крим" щодо захисту прав людини Фото: Чубаров заявив про створення комітету по захисту прав людини в Криму

Наразі захистом прав людини в Криму займаються активісти

В Україні створять міжнародний комітет "Крим" щодо захисту прав людини. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров, передає прес-служба БПП.

"Ми зараз обговорюємо з адвокатами… іншими громадськими діячами можливість створення міжнародного комітету, який би сконцентрував свою діяльність на всі ті процеси, які відбуваються в Криму в сфері прав людини. Міжнародний правозахисний комітет, який знаходив би підтримку серед політиків, правозахисних міжнародних організацій, підтримку в забезпеченні прав людини в Криму, у вирішенні питання безпеки людей, які там проживають", - пояснив нардеп.

За його словами, на даний момент питанням захисту прав людини в Криму та іншими питаннями займаються активісти.


"Активісти кримськотатарського народу займаються усім спектром питань, які стосуються кримських татар – і тих, які вже покинули Крим, і тих, які знаходяться в російські окупації. В нас не вистачає ні сил, ні ресурсів приділяти увагу усім питанням. В той же час, ми хочемо привернути увагу всього світу до проблеми прав людини в окупованому Криму", - сказав Чубаров.

Він розповів, що до правозахисного Комітету увійдуть авторитетні люди: політики, громадські активісти і вже наступного тижня буде оголошений принцип роботи цього Комітету.

"Міжнародний правозахисний комітет "Крим" концентруватиме у своїй діяльності реакцію на те, що відбувається у Криму – репресії, переслідування. Він користуватиметься підтримкою авторитетних політиків, міжнародних правозахисних організацій. Це не буде просто бюрократична організація, комітет сконцентрується на допомозі жертвам репресій, їхнім родинам, дітям, звичайно, він опиратиметься на допомогу, можливості і досвід Меджлісу", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, у 2016 році окупаційна кримська "влада" визначила 366 місць, де кримчани могли отримати дозвіл на проведення мирних зібрань. Це майже вдвічі менше, ніж було в 2014 році (717).