ua en ru

В Україні створять фонд для збору коштів на відбудову Донбасу від міжнародних донорів

В Україні створять фонд для збору коштів на відбудову Донбасу від міжнародних донорів Фото: інфраструктура Донбасу сильно зруйнована

Як повідомляється, сприятиме такому залученню створення Цільового фонду багатьох партнерів для України

В Україні буде створений Фонд, який акумулює кошти міжнародних донорів для відновлення та розвитку східних регіонів держави, які постраждали або зазнали негативного впливу внаслідок конфлікту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінрегіону.

Як повідомляється, сприятиме такому залученню створення Цільового фонду багатьох партнерів для України (Multi-Partner Trust Fund).


"Урядом 30 березня схвалений відповідний проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про уповноваження віце-прем’єр-міністра України-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України виступити з ініціативою міжнародного характеру про заснування Цільового фонду багатьох партнерів для України", розроблений Державним агентством України з питань відновлення Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що заснування Цільового фонду забезпечить швидке залучення коштів від міжнародних партнерів, підтримку загальної сумісності заходів з відновлення та відбудови миру через заповнення критичних прогалин та пріоритетних напрямків, що не отримали достатнього фінансування, сприятиме координації всіх заходів з відновлення та відбудови миру, а також реалізації проектів, що не охоплені бюджетним чи кредитним фінансуванням.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили у Донецькій області два факти розтрати бюджетних коштів, виділених на відновлення інфраструктури регіону.