ua en ru

СБУ викрила факт розтрати держкоштів, виділених на відновлення інфраструктури Донбасу

СБУ викрила факт розтрати держкоштів, виділених на відновлення інфраструктури Донбасу Фото: СБУ

Загальна сумарозтрачених коштів становить понад 3 млн гривень

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили у Донецькій області два факти розтрати бюджетних коштів, виділених на відновлення інфраструктури регіону. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Чиновники відділу освіти одного з міст у Красноармійському районі перерахували комерційній структурі майже два мільйони гривень за будівництво котельні та опалювальних мереж для місцевої школи. Відповідно до договору бізнесмени мали здати об'єкти в експлуатацію до кінця минулого року. Правоохоронці під час перевірки встановили, що на сьогодні роботи підприємцями невиконані", - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, зазначається, що місту Родинське, яке підпорядковується Красноармійській міськраді, було виділено понад один мільйон гривень на капітальний ремонт покрівель будинків. Посадовці комунального підприємства перерахували чотириста двадцять тисяч гривень двом підрядним організаціям за виконані роботи. Співробітники спецслужби ініціювали перевірку, під час якої фахівці констатували невиконання затвердженого обсягу ремонтних робіт.

"За обома фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії з притягнення до відповідальності посадовців, причетних до розтрати державних коштів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники Миколаївської міськради уклали збиткові договори на 7 млн гривень.