ua en ru

В Україні створять антирейдерські аграрні штаби

В Україні створять антирейдерські аграрні штаби Фото: в Україні створюють антирейдерські аграрні штаби (kaskad-s.com)

Уряд вже схвалив інціативу Мін'юсту

В регіонах України створять антирейдерські аграрні штаби з-за зростання рейдерських атак на сільськогосподарські угіддя. Про це сказала заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час брифінгу у п'ятницю, 11 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні агрорейдерство - найгарячіша тема... наше спільне завдання побороти цю кризову ситуацію в сільському господарстві. Мін'юст виступив з ініціативою щодо створення антирейдерських аграрних штабів по всім областям України", - сказала Сукманова, додавши, що Кабмін вже схвалив їх створення.

Анрейдерские аграрні штаби будуть створені на базі обласних державних адміністрацій. До їх складу увійдуть представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, за згодою, представники прокуратури, Госгеокадастра та громадських організацій.

"Вони будуть їздити по всіх селах і консультувати, надавати адвокатську допомогу, якщо вона потрібна людині, і робити це на належному рівні", - додала заступник міністра.

За її словами, такі порушення відбуваються, зокрема завдяки злочинним діям держреєстраторів.

"Саме злочинні дії таких горе-реєстраторів допомагають створювати такі ситуації, коли вночі приїжджають комбайни на поля і забирають урожай, люди не встигають навіть реагувати", - розповіла вона.

Сукманова уточнила, що до 15 серпня планується запустити штаби в усіх областях.

Нагадаємо, в Кабміні заявили про створення штабів по боротьбі з аграрним рейдерством.