ua en ru

У Кабміні заявили про створення штабів по боротьбі з аграрним рейдерством

У Кабміні заявили про створення штабів по боротьбі з аграрним рейдерством Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Штаби будуть звітувати перед Кабміном кожні 2 тижні

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що в Україні будуть створені регіональні оперативні штаби для боротьби з аграрним рейдерством. Про це Зубко написав у своєму Facebook.

"Сьогодні прийнято відповідне протокольне рішення. Штаби будуть працювати в режимі оперативного реагування на спроби рейдерських захоплень земель або вирощеної фермерами врожаю. Голови ОДА разом з територіальними підрозділами Мін'юсту, МВС, Генпрокуратури, Держгеокадастру та представниками галузевих асоціацій повинні створити штаби до 15 серпня", - повідомив Зубко.

Для боротьби з аграрним рейдерством будуть створені регіональні оперативні штаби. Сьогодні ухвалене відповідне протоко...

Опубліковано Геннадієм Зубком 9 серпня 2017 р.

За словами міністра, координувати діяльність штабів буде урядова робоча група. Звітувати перед Кабінетом міністрів штаби будуть кожні два тижні. 15 жовтня вони представлять уряду остаточний звіт про ситуації та заходів протидії аграрному рейдерству.

Нагадаємо, в червні Національна поліція затримала 31 людини за спробу рейдерського захоплення сільськогосподарського підприємства в Кіровоградській області.