ua en ru

В Україні зібрано майже 20 млн тонн ранніх зернових культур, - МінАП

В Україні зібрано майже 20 млн тонн ранніх зернових культур, - МінАП Фото: збір врожаю (minagro.gov.ua)

Найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур - у Львівській області

В Україні станом на 25 липня 2017 року зібрано майже 20 млн тонн ранніх зернових культур. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Станом на 25 липня, за даними з регіонів, зібрано 19,9 млн тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур з 5,7 млн га, що становить 59% від прогнозних 9,7 млн га, при середній врожайності 35,0 ц/га", - йдеться у повідомленні.

Так, наразі зібрано 13,5 млн тонн пшениці, 5,5 млн тонн ячменю, 33 тис. тонн жита, 14 тис. тонн вівса, 858 тис. тонн гороху та 1,5 млн тонн ріпаку.

Наразі найвища урожайність ранніх зернових та зернобобових культур - у Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна виходить у 2016/2017 маркетинговому році на рекордний рівень експорту зернових з об'ємом понад 44,3 млг тонн. Міністерство не очікує в поточному році рекордних врожаїв зернових через складні погодні умови протягом весни і на початку літа. Незважаючи на те, що остаточні прогнози щодо обсягів виробництва зернових робити рано, навіть при незначному зменшенні врожаїв основних зернових культур очікуються активні експортні поставки і повна забезпеченість потреб внутрішнього ринку.