ua en ru

Україна виходить на рекордний рівень експорту зернових, - МінАП

Україна виходить на рекордний рівень експорту зернових, - МінАП Фото: пшениця (Pixabey)

У 2016/2017 маркетинговому році експорт зернових склав понад 44,3 млг тонн

Україна виходить у 2016/2017 маркетинговому році на рекордний рівень експорту зернових з об'ємом понад 44,3 млг тонн. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства аграрної політики.

"Важливий конструктивний діалог між міністерством та всіма учасниками ринку щодо таких критичних питань, як збереження якості зерна. Необхідно і надалі підтримувати репутацію своєї компанії, і держави, як надійного постачальника якісного зерна нашим покупцям", - зазначила заступник Міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофимцева.

За її словами, міністерство не очікує в поточному році рекордних врожаїв зернових через складні погодні умови протягом весни і на початку літа. Незважаючи на те, що остаточні прогнози щодо обсягів виробництва зернових робити рано, навіть при незначному зменшенні врожаїв основних зернових культур очікуються активні експортні поставки і повна забезпеченість потреб внутрішнього ринку.

Крім цього, додала заступник міністра, вузьким місцем експорту зернових залишається інфраструктура і логістика.

"Тому в цьому питанні є зацікавленість у спільних проектах державно-приватного партнерства для вирішення існуючих проблем розвитку сучасних логістичних хабів і кластерів в Україні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в МінАП розповіли, який урожай зернових очікується в цьому році.