ua en ru

В Україні ситуація з оборонно-промисловим комплексом невтішна, - Уруський

В Україні ситуація з оборонно-промисловим комплексом невтішна, - Уруський Фото: Олег Уруський (РБК-Україна)

Ситуацію з оборонно-промисловим комплексом в Україні невтішна. Багато оборонно-промислові підприємства мають мільйонні заборгованості.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Він зазначив, що Мінстратегпром фактично розпочало свою роботу у вересні, після затвердження положення про міністерство. За цей період міністерству вдалося зробити висновки про стан ОПК в Україні.

"Мушу відверто сказати, що вони, на жаль, невтішні. Цілий ряд підприємств мають мільйонні заборгованості по зарплаті, і цю ситуацію треба змінювати негайно", - зазначив Уруський.

За його словами, необхідність реформування ОПК існує в Україні вже давно.

"У цьому році ми чітко і зрозуміло визначили стратегію майбутнього побудови українського ОПК, яка передбачає створення державних холдингових компаній "Оборонні системи України" і "Аерокосмічні системи України". До них увійдуть шість і три холдингові компанії відповідно, а остаточне утвердження подібної структури - за вищим керівництвом України", - додав Уруський.

Нагадаємо, на початку грудня секретар РНБО України Олексій Данілов заявив про необхідність розробки стратегії розвитку ОПК. Це необхідно зробити в стислі терміни.

Також РБК-Україна писало, що в рамках реформи ОПК буде ліквідовано "Укроборонпром". Ліквідація холдингу очікується до кінця червня 2021 року.