ua en ru

В Україні сформовано Раду прокурорів

В Україні сформовано Раду прокурорів Фото: Владислав Куценко повідомив про формування прокурорських органів

Також до кваліфікаційно-дисциплінарну комісію обрано представників за квотою прокуратури

Конференція прокурорів обрала своїх представників у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію і сформувала Раду прокурорів. Про це на брифінгу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Конференція виконала покладені на неї завдання, по формуванню Ради прокурорів і кваліфікаційно-дисциплінарної комісії. Загальний склад в Раді прокурорів - 13 осіб, з яких прокуратуру представляють 11, два обираються рішенням навчальних закладів на їх конференції. Сьогодні всі представники прокуратури обрані", - повідомив Куценко.


За його словами, незважаючи на те, що до Ради обрано 11 з 13 членів, він є повноважним і найближчим часом проведе засідання. Куценко також додав, що обрані всі кандидати від прокуратури до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, а в ці органи увійшли прокурори, які займають виключно рядові посади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава фракції БПП в Раді Юрій Луценко Луценка відмовляється ставати "декоративним" генпрокурором.

"…запланована конференція прокурорів, яка створить органи, які беруть на себе монопольне право призначення і зняття з посад. Ми вступаємо в нову реальність, коли ГПУ вийшла з-під контролю політиків ", - наголосив Луценко