ua en ru

В Україні наразі існує 500 опорних шкіл, - Гриневич

В Україні наразі існує 500 опорних шкіл, - Гриневич Фото: Лілія Гриневич (Віталій Носач, РБК-Україна)

Закарпатська область - єдина область, що саботує опорні школи

В Україні наразі вже існує 500 опорних шкіл. Про це в ході форуму "Реформи під прицілом: діалог громадськості та уряду" повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Динаміка наразі позитивна. Ми маємо 500 опорних шкіл наразі в Україні. Всі ці школи входять в опорну мережеву структуру. Йде зменшення кількості шкіл, але це не є погано. Нам потрібно більше інвестицій в освіту. Для нас важливо, щоб ми могли більше стимулювати це. Важливо те, що ми завжди можемо спитати, як гроші із субвенцій використовують на місцях", - розказала Гриневич.

За її словами, Закарпатська область - єдина область, що саботує опорні школи.

Зазначено, що в рамках процесу децентралізації влади в Україні відбувається активне утворення об’єднанних територіальних громад (ОТГ), освітніх округів та опорних навчальних закладів.

Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі.

Нагадаємо, станом на травень 2017 року в Україні було створено 239 опорних шкіл.