ua en ru

В Україні за вересень зафіксовано 11 випадків побиття журналістів, - НСЖУ

В Україні за вересень зафіксовано 11 випадків побиття журналістів, - НСЖУ Фото: ЗМІ (flickr.com/european_parliament)

Фізична агресія до журналістів - вже не рідкість для українських ЗМІ

Протягом вересня поточного року в результаті моніторингу було зафіксовано 11 випадків застосування фізичної сили щодо працівників засобів масової інформації (ЗМІ). Про це повідомляє Національна спілка журналістів України, передає "Радіо свобода".

Згідно з повідомленням, 4 інциденти сталися в Києві та області, по два події в Одесі і в Донецькій області, по одному - у Рівненській, Полтавській областях та в Запоріжжі.

"Фізична агресія та грубе ставлення до журналістів - вже не рідкість для української медіасередовища. Але принаймні від правоохоронців журналісти повинні чекати захисту", - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко.

Нагадаємо, раніше, згідно з інформацією Інституту масової інформації (ІМІ) з початку 2017 року в Україні було зафіксовано 172 випадки порушень свободи слова.

Згідно з результатами щомісячного моніторингу НИМИ "Барометр свободи слова", що за 8 місяців цього року НИМИ зафіксував у країні України 172 випадки порушень свободи слова. У минулому році за цей же період було зафіксовано 184 випадки.