ua en ru

В Україні сьогодні вступили в силу нові тарифи на воду

В Україні сьогодні вступили в силу нові тарифи на воду Фото: З 17 травня Кабмін змінив тарифі на воду

Механізм формування тарифів передбачає зниження навантаження на державний бюджет України

Порядок формування тарифів на воду в системі централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, 17 травня оприлюднено в "Офіційному віснику України" і набув чинності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Тарифи на водуФото: З сьогоднішнього дня змінили тарифи на воду (obozrevatel.com)

Порядок формування тарифів на воду

"Порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, від 10.03.2016 № 302, сьогодні офіційно оприлюднено в "Офіційному віснику України" № 36, ст. 1430. Цей Порядок набрав чинності з дня його офіційного опублікування", - йдеться в повідомленні.


Кого торкнеться зміна тарифів на воду

Зазначений Порядок визначає механізм формування тарифів на воду централізованого водопостачання та водовідведення для суб'єктів природних монополій, які здійснюють або мають намір здійснювати господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення, ліцензування якої здійснюється НКРЕКП

Для чого змінили механізм формування тарифів на воду

Положення документа про зміну тарифів на воду спрямовані на стимулювання підприємств до зниження енергоємності та оптимізації організації виробничих процесів. Механізм формування тарифів на воду передбачає зниження навантаження на державний бюджет України і одночасно повинен забезпечити стійке функціонування підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

Нагадаємо, раніше в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) України заявили, що дата підвищення тарифів на тепло і гарячу воду ще не встановлена.