ua en ru

В Україні сьогодні стартують міжнародні військові навчання "Сі Бриз-2016"

В Україні сьогодні стартують міжнародні військові навчання "Сі Бриз-2016" Фото: Сі Бриз-2016

Темою річного навчання є проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні

Україні сьогодні почалися українсько-американські навчання "Сі Бриз-2016". Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Як наголошується, що навчання планується провести в Одеській і Миколаївській областях і в північно-західній частині Чорного моря. Темою цього річного навчання є проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

Представник Командування ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий зазначив, що в 2016 році "Сі Бриз" значно розширює географію місць і районів свого проведення.


"Крім дій в морі понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення від України, США, Туреччини та Румунії, крім авіаційної складової, більш широким, ніж у попередні роки, буде діапазон дій берегового компонента - багатонаціональної тактичної групи", - зазначив офіцер ВМС ЗС України.

За його словами, стабілізаційні дії при проведенні операції в кризовому регіоні за стандартами НАТО морські піхотинці і спеціальні підрозділи від України, США, Молдови і Грузії будуть проводити як в Межвидовом центрі підготовки підрозділів, що у Миколаївській області, так і на півдні Одеської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ будуть збивати всі безпілотники в районі проведення навчання "Літня гроза-2016".