ua en ru

В Україні сьогодні стартує ЗНО

В Україні сьогодні стартує ЗНО Фото: сьогодні в Україні розпочинається ЗНО

Сьогодні пройде тест з української мови та літератури

В Україні сьогодні, 5 травня 2016 року, стартує зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Його основна сесія розпочнеться тестування з української мови та літератури, повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Допуск абітурієнтів до пункту тестування триватиме з 10:15 до 10:50, початок зовнішнього незалежного оцінювання – в 11:00.


Повідомляється, що учасники будуть допущені до тестування за наявності сертифіката ЗНО, паспорта або іншого документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті, а також запрошення-перепустки для участі в тестуванні.

"Нагадуємо, що протягом часу, відведеного на складання тесту, абітурієнт не повинен мати при собі будь-яких засобів зв'язку, пристроїв зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування", - підкреслили в УЦОЯО.

Зазначимо, у цьому році абітурієнти для вступу у вищий навчальний заклад подають сертифікати ЗНО тільки 2016 року.

Кожен учасник ЗНО-2016 має право написати тести максимум на чотири предмети з переліку:

- українська мова і література;

- історія України;

- математика;

- біологія;

- географія;

- фізика;

- хімія;

- англійська/ іспанська / німецька / російська / французька мови.

Для визначення результатів ЗНО-2016 кожного предмета буде встановлено "пороговий бал", тобто кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають "поріг", не зможуть використовувати результат ЗНО з цього предмету для вступу. Всі абітурієнти, результати яких будуть не нижче "порогового бали", отримають оцінку за шкалою 100-200 балів і будуть мати право брати участь у конкурсному відборі при вступі на навчання.

Нагадаємо, в 2016 році термін вступної кампанії скоротили. Тепер документи абітурієнтів вищі навчальні заклади будуть приймати з 11 по 27 липня.

Про те що необхідно знати про ЗНО 2016 майбутньому студенту читайте на Styler.