ua en ru

В Україні сьогодні стартував проект моніторингу публічних закупівель DoZorro

В Україні сьогодні стартував проект моніторингу публічних закупівель DoZorro Фото: заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов

Інформація DoZorro дозволить ухвалювати раціональні рішення у діяльності, пов’язаній з роботою в системі ProZorro

В Україні сьогодні, 1 листопада 2016 року, стартував проект моніторингу публічних закупівель DoZorro. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"1 листопада 2016 року розпочав роботу моніторинговий портал DoZorro. Платформа має на меті забезпечити системний моніторинг закупівель шляхом створення унікальної бази даних реальних оцінок закупівельників, постачальників та окремих тендерів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, всі учасники порталу отримують доступ до реальних дієвих юридичних інструментів оскарження сумнівних закупівель.

Завдяки проекту DoZorro, учасники тендерів зможуть оцінювати своїх партнерів і залишати відгуки, на основі чого буде автоматично формуватися рейтинг.

"З профайлу кожного з них буде зрозуміло, наскільки конкретний користувач системи є добросовісним постачальником або закупівельником. Така систематизована інформація дозволить усім сторонам ухвалювати раціональні рішення у діяльності, пов’язаній з роботою в системі ProZorro", - йдеться у повідмоленні відомства.

Повідомляється також, що участь в презентації порталу DoZorro взяв заступник глави МЕРТ Максим Нефьодов.

"Портал DoZorro дозволяє консолідувати зусилля усіх сторін, зацікавлених у забезпеченні здорової конкуренції в сфері публічних закупівель. Порушники - як занадто креативні замовники, так і недобросовістні постачальники - тепер будуть як на долоні. Повідомляйте про порушення, пишіть відгуки, оцінюйте роботу - це в інтересах всіх нас як платників податків", - зазначив Нефьодов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що портал DoZorro створено за підтримки Open Contracting Partnership, EBRD, Omidyar Network та Міжнародного фонду "Відродження".