ua en ru

У Мінфіні прокоментували розміщення вільних коштів місцевих бюджетів

У Мінфіні прокоментували розміщення вільних коштів місцевих бюджетів Фото: Василь Шкураков (УНІАН)

Місцеві бюджети в поточному році розмістили близько 5 млрд грн ОВДП

У Міністерстві фінансів України прокоментували призупинення можливості розміщувати тимчасово вільні кошти місцевих бюджетів на депозитах до 2020 року. Про це заявив заступник міністра фінансів Василь Шкураков, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Заступник міністра уточнив, що місцеві бюджети в поточному році розмістили близько 5 млрд грн ОВДП.

"І Львів, і навіть Бориспіль, Маріуполь, Дніпро цікавляться цим інструментом. Вони звернулися за роз'ясненнями, як це працює, і сьогодні банки, державні в тому числі, впроваджують деякі механізми та співпрацюють з місцевими громадами, щоб шукати найкращі можливості для розміщення таких ресурсів", - розповів він.

Як повідомляло РБК-Україна, Кабінет міністрів України до кінця 2019 року заборонив тимчасово вільні кошти загального фонду. У пояснювальній записці зазначалося, що дана постанову підготували для врегулювання бюджетних процесів, які відбуваються в органах місцевого самоврядування. Також в уряді зазначили, що кошти, які зараховуються до загального фонду місцевих бюджетів, працюють неефективно, накопичуються і не беруть участь у бюджетному процесі.

Також у Мінфіні заявляли, що державні облігації на сьогоднішній день є більш привабливим інструментом для муніципалітетів, ніж депозитні програми в комерційних банках.