ua en ru

По Україні сьогодні пройдуть акції пам'яті Катерини Гандзюк

По Україні сьогодні пройдуть акції пам'яті Катерини Гандзюк Фото: акція під АП 27 вересня (РБК-Україна)

Акції пройдуть у Києві, Львові, Харкові, Дніпропетровську, Луцьку, Одесі, Полтаві, Ужгороді

В декількох містах України пройдуть акції пам'яті активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку заходу.

"Її вбили. Вона не пережила напад. Ми чекаємо об'єктивних даних. Ми продовжуємо вимагати імена замовників. Тепер вже вбивства. Чекаємо всіх небайдужих до 19:00 під МВС на Богомольця. Будемо згадувати нашу Катю", - йдеться в описі заходи.

Координатор в Медійній ініціативі за права людини Ольга Решетилова повідомила, що акції пройдуть у Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Луцьку, Одесі, Полтаві, Ужгороді, Житомирі, Хмельницькому, Херсоні, Тернополі, Рівному, Слов'янську, Чорноморську, Сумах.

По Україні сьогодні пройдуть акції пам'яті Катерини Гандзюк

Нагадаємо, сьогодні в лікарні померла Катерина Гандзюк. Пізніше в поліції підтвердили факт смерті херсонської активістки.

Президент України Петро Порошенко закликав правоохоронців знайти і покарати вбивць і замовників нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Напад на Катерину Гандзюк стався вранці 31 липня 2018 року - невідомий чекав радника мера Херсона біля під'їзду, а коли жінка вийшла - зловмисник плеснув у неї кислотою. Гандзюк була госпіталізована, а вже 1 серпня її перевезли з Херсона в Київський опіковий центр.

У справі про напад на радника мера Херсона з'явилася додаткова кваліфікація - замовне вбивство.Зараз поліція перекваліфікувала кримінальну справу, за якою розслідується напад на Катерину Гандзюк, на статтю "Закінчене вбивство" Кримінального кодексу України. Раніше правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у замаху на активістку. Четверо з п'яти підозрюваних зізналися у скоєнні злочину.