У Україні виробництво шоколаду в квітні зросло на 3,5%

НовиниЕкономіка    24.05.2017 - 23:14
Фото: виробництво шоколаду трохи збільшилося
Фото: виробництво шоколаду трохи збільшилося

За місяць випущено 12,6 тис. т шоколадних продуктів, що містять какао

В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) виробництво шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао (крім какао-порошку підсолодженого), у пакованнях масою менше 2 кг, у квітні 2017 р. склало 12,6 тис. тонн, що на 3,5% більше аналогічного періоду 2016 р. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат) у звіті щодо промислового виробництва в Україні.

При цьому до березня 2017 р. виробництво шоколаду скоротилося на 7,1%. За 4 місяці було вироблено 52,4 тис. т шоколаду (+4,8% порівняно з аналогічним періодом 2016).

Виробництво цукрових кондитерських виробів (у т. ч. білого шоколаду), що не містять какао, за квітень склало 13,2 тис. т, що на 13,8% менше квітня 2016 р. і на 9,3% менше березня 2017 р. За 4 місяці було вироблено 54,5 тис. т кондитерських виробів (-2,2%).

Виробництво солодкого печива та вафель за квітень 2017 р. склало 21,4 тис. т, що на 8,5% більше показників квітня 2016 р. і на 5,8% менше, ніж за березень 2017 р. За 4 місяці було вироблено 83,1 тис. т продукції (+7,8%).

Нагадаємо, в Україні виробництво шоколаду за 2016 рік впало на 6,7%.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся