ua en ru

В Україні триває ліквідація наслідків негоди

В Україні триває ліквідація наслідків негоди Ілюстративне фото: ремонт електромережі (facebook.com/ato.news)

У ДСНС відзначають, що погодні умови в країні стабілізувалися

В Україні тривають роботи з відновлення електропостачання, відкачування води і ліквідації наслідків негоди. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

"Станом на 13 годин 1 липня погодні умови стабілізувалися. В даний час проводяться роботи по відновленню електропостачання, відкачування води і ліквідації наслідків негоди", - йдеться в повідомленні.

В результаті ускладнення погодних умов через спрацювання системи захисту ліній електропередач, залишаються знеструмленими 136 населених пунктів у 4 областях країни: у Дніпропетровській - 74 н. п, Луганській - 30 н. п., Київській - 29 н.п. та Запорізькій - 3 н.п.

"У Дніпропетровській області пошкоджено дахи 9 житлових будинків, а також даху будівлі дитячого табору та будівлі загальноосвітньої школи. Негода повалила близько 150 дерев. Всі повалені дерева розпиляні і прибрано", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що у Львівській області залишаються підтопленими 4 присадибних ділянки та 6 підвалів житлових будинків в с. Зарічне Стрийського району. А в Луганській області - 15 присадибних ділянок. В Івано-Франківській області залишаються підтопленими 5 присадибних ділянок і 9 підвалів житлових будинків.

В Чернігівській області залишаються підтоплених 1 присадибна ділянка. Раніше повідомлялося, що в Чернігів були частково підтоплені 40 вулиць і близько 100 присадибних ділянок.

"В Чернігові по вул Текстильників, 23 в результаті затоплення водою виритого напередодні котловану для проведення відновлювальних робіт з теплопостачання сталося підтоплення фундаменту і часткове пошкодження (тріщини) стін житлового будинку (двоповерховий, у 1956 р. забудови, проживають 57 осіб). Жертв та постраждалих немає. Комісією встановлено, що будинок знаходиться в аварійному стані і прийнято рішення про відселення мешканців (відселені всі 57 осіб)", - зазначили в прес-службі.

До ліквідації негоди від ДСНС протягом доби залучалися 65 одиниці техніки та 182 чоловік особового складу.

За добу відкачано понад 9300 м куб. води.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні через негоду станом на ранок неділі, 1 липня, залишалися без електропостачання 136 населених пунктів у чотирьох областях.