ua en ru

Україні доведеться скоротити бюджетні витрати, - Данилюк

Україні доведеться скоротити бюджетні витрати, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк

Данилюк назвав держбюджет-2016 "нереалістичним"

Уряду України доведеться скоротити бюджетні витрати, щоб повернути бюджет в 2016 році до мети, узгодженої з міжнародними кредиторами, так як затримка з приватизацією і слабке відновлення економіки не дали очікуваних доходів. Про це міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив в інтерв'ю Bloomberg.

"У нас був нереалістичний бюджет на 2016 рік", - заявив Данилюк. Разом з тим, він відмовився уточнити, які галузі можуть бути спрямовані на скорочення бюджету.

"Є величезні бюджетні ризики, і я працюю кожен день, щоб зменшити їх", - додав він.

Крім того, наголошується, що в Мінфіні України пронозують, що ВВП країни збільшиться на 1% в цьому році.

Як повідомляється, з початку серпня через загострення конфлікту між РФ і Україною гривня втратила 6,9% по відношенню до долара, що змусило Нацбанк продавати резерви. Через що, за прогнозами Данилюка, у наступному році уряд бачить гривню на рівні 27,2 по відношенню до долара.

Крім того, на думку Данилюка, інфляція в наступному році складе на рівні 8,1%. Разом з тим, уряд планує скоротити бюджетний дефіцит до 2% від ВВП до 2019 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України на цьому тижні внесе до Верховної Ради України проект державного бюджету на 2017 рік.