ua en ru

Україну чекає колосальна робота по зміцненню обороноздатності, - Порошенко

Україну чекає колосальна робота по зміцненню обороноздатності, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

ЗСУ, за версією аналітичного центру Global Firepower, увійшли в десятку найсильніших армій в Європі

Україну чекає колосальна робота по зміцненню обороноздатності держави. Про це повідомив президент України Петро Порошенко у ході виступу з нагоди відзначення сторіччя прикордонної служби в Україні.

"Для нас Збройні сили РФ - це армія країни-агресора, яка анексувала Крим, окупувала частину Донбасу і готова в будь-який момент до повномасштабного вторгнення на святу українську землю. Тому у нас попереду ще колосальна робота по зміцненню обороноздатності нашої держави", - заявив Порошенко.

За словами глави держави, минулого тижня стало відомо, що Збройні сили України, за версією аналітичного центру Global Firepower, увійшли в десятку найсильніших армій в Європі.

"У нас зараз 8 місце і перше серед країн, які не входять до НАТО. Членство в цьому оборонному союзі дає додаткові бонуси, які би нас підняли ще вище. Така наша міць та потуга - вагомий аргумент на користь нашого повноправного членства в НАТО, ми стукаємо в їхні двері, стукаємо не з пустими руками. Ми по праву пишаємося таким результатом в розбудові нашої української армії. І це все стало можливим завдяки нашим воїнам, волонтерам, працівникам оборонно-промислового комплексу України, кожному українцю", - додав він.

Порошенко також зазначив, що до зазначеного європейського рейтингу не входить російська армія, але у глобальному рейтингу, укладеному тією ж організацією, російське військо за потужністю друге в світі після армії США.

Нагадаємо, раніше Порошенко повідомляв, що головне завдання прикордонників - участь у захисті України від російських загарбників.