ua en ru

В Україні планують перейти на європейські стандарти світлофорного регулювання

В Україні планують перейти на європейські стандарти світлофорного регулювання Фото: Юрій Лавренюк (УНІАН)

Планується перехід на нові ДСТУ по роботі світлофорів

Міністерство інфраструктури України підготувало висновки і рекомендації про необхідність перекладу на європейські стандарти світлофорного регулювання проїзду перехресть транспортними засобами. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Зокрема, за його словами, в Україні необхідно запроваджувати європейські стандарти роботи світлофорів, а також запустити відео фіксацію порушень ПДР.

"Ми будемо переходити на нові ДСТУ по роботі світлофорів в Україні, все це викладено у висновках і рекомендаціях урядової комісії, акт вже направлений на розгляд уряду. Після його затвердження ми введемо нові європейські стандарти роботи світлофора і обов'язково пропозиції від наших колег із МВС - посилення відповідальності за проїзд на заборонний знак світлофора і фотовидео фіксацію порушень ПДР", - написав Лавренюк.

Він зазначив, що зміни торкнуться дій водія при загорянні жовтого сигналу світлофора. При цьому Лавренюк виставив відео наслідків однієї з ДТП.

"Ну ось і ще один наявний приклад, коли на світлофорі, одночасно для всіх учасників ДД горить жовте світло, одному "ще можна", а іншого "вже не можна", внаслідок ДТП, на щастя, всі живі. Така ж ситуація з жовтим миготливим сигналом світлофора", - написав Лавренюк.

Ну ось і ще один наявний приклад, коли на світлофорі, одночасно для всіх учасників ІН горить жовте світло, одному «ще...

Опубліковано Юрієм Лавренюком 21 травня 2018 р.

Він запевнив, що кошти на всі ці заходи передбачені Державною програмою безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, скасування жовтого сигналу світлофора поки не планується.