ua en ru

В Україні з'явиться прикордонний спецназ

В Україні з'явиться прикордонний спецназ Фото: перепідготовка прикордонників

Навчання проходять на Оршанецькій базі прикордонної служби в Черкаській області

В Україні розпочалася підготовка сучасного війська з охорони державного кордону. Про це йдеться в сюжеті телеканалу "24".

Як зазначається, в Черкаській області стартували навчання понад 60 українських бійців під керівництвом іноземних фахівців.

Кадрові військові з досвідом участі в антитерористичній операції протягом декількох тижнів займуться підвищенням кваліфікації на Оршанецькій базі прикордонної служби. Основний акцент буде зроблено на тактичну, медичну і вогневу підготовки. Навчаннями керують дев`ять викладачів.

Навчання в Оршанці проходить 61 боєць. Військові прибули з різних куточків країни. Через три тижні половина з них поїде на місця постійної служби. Решта залишиться на додаткове навчання і отримає згодом свідоцтва інструкторів. По завершенні навчання всі військові складуть іспити.

Нагадаємо, раніше про намір поліпшити роботу Держприкордонслужби України заявляли представники США. "Ми будемо співпрацювати з урядом України у напрямку поліпшення роботи прикордонної служби", - зазначив у липні в Києві заступник держсекретаря США з питань боротьби з міжнародною наркоторгівлею і злочинністю Вільям Браунфілд.