ua en ru

Україні потрібно трохи часу, щоб зайняти високе місце на світовому п'єдесталу в області мистецтва, культури і способу життя, - Лада Фірташ

Україні потрібно зовсім небагато часу, щоб зайняти високе місце на світовому п'єдесталу в області мистецтва, культури і способу життя. Про це в інтерв'ю британському виданню Evening Standard заявила Лада Фірташ, глава Firtash Foundation, який з 17 по 19 жовтня проводить в Лондоні «Дні України у Великобританії».

«Я люблю Україну, адже тепер це мій дім. У мене є восьмирічна дочка і шестирічний син - вони народилися в Україні і є справжніми українцями. Я хочу, щоб вони росли і щиро пишалися своєю країною, і всі їхні покоління допомогло Україні стати важливою частиною глобальної сім'ї націй і народів. Ми маленька країна. Наша столиця - Київ - протягом століть відігравала значну роль у формуванні Російської держави. В Україні мешкає 48 млн осіб, і я вважаю, що нам ще багато чому треба вчитися. Але я також впевнена, що ми можемо багато чого і запропонувати світу, і я намагаюся зробити це реальністю», - підкреслила Лада Фірташ.

Коментуючи перспективу «Днів України у Великобританії», Лада Фірташ підкреслила, що у цього заходу буде продовження. «Це лише початок шляху. Ми повернемося в наступному році, і через рік. Ми не зупинимося, поки робота не буде зроблена», - резюмувала глава Firtash Foundation.

«Дні України у Великобританії» організовані за підтримки Group DF. В рамках свята будуть представлені колекції українських модельєрів, пройде масштабний етно-фестиваль, а також ряд великих культурних акцій.

Firtash Foundation - приватний благодійний фонд, заснований Дмитром і Ладою Фірташ. Головна мета фонду -- довгострокова підтримка освіти та української культури. Один з найбільш відомих проектів фонду - програма україністики в університеті Кембриджу, яка дозволяє вивчати українську мову, культуру, літературу, кінематограф іноземним студентам. Програма заснована в 2008 р. Крім того, з 2010 р. діє стипендіальна програма, що дозволяє талановитої української молоді отримати річний курс магістерського навчання в Кембриджі.

Group DF - міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в 11 країнах Європи і Азії. Основні напрямки бізнесу - азотний, титановий, газовий і банківський. Група також розвиває активи в сферах сільського господарства, медіа, енергетичної інфраструктури і нерухомості, виробництві кальцинованої соди. Загальна кількість співробітників ДК - понад 100 тис. осіб. Засновник і власник - Дмитро Фірташ.