ua en ru

В Україні вже півтора року відбувається системне знищення освіти, - Медведчук

В Україні вже півтора року відбувається системне знищення освіти. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Саме піклуючись про майбутнє, провідні світові держави вкладають в систему освіти багатомільярдні кошти, розробляють нові програми і стратегії. На жаль, за останні півтора року в Україні, незважаючи на гучні заяви влади про намір наблизити українську освіту до кращих світових стандартів, відбувається цілеспрямоване, системне її знищення", - заявив він.

На його думку, говорити про те, що вітчизняна освіта залишається поза полем зору "уряду єврореформаторів", було б по меншій мірі несправедливо.

"Складається враження, що єврореформатори поставили собі за мету остаточно зруйнувати вітчизняну систему освіти, яку, незважаючи на всі експерименти, все ще високо оцінюють у світі", - додав політик.

Медведчук зазначив, що, не розвиваючи і не модернізуючи систему освіти, а лише "експлуатуючи її далеко не безмежний ресурс, легко втратити навіть те, що ще працює".

"Скільки б не промовлялось гучних фраз про впровадження в українську освіту "найбільш ефективних інновацій світового рівня" і реформування його "за найвищим європейським стандартам", дії (а в багатьох випадках і бездіяльність) української влади набагато красномовніші. Які вже тут інновації та європейські стандарти, якщо уряд не здатний елементарно забезпечити школярів підручниками", - додав він.

Політик висловив сподівання, що до влади в Україні прийдуть ті, хто зуміє зупинити "освітнє роззброєння" України.

"Ті, хто на ділі займеться реформуванням системи освіти, щоб забезпечити її якісну зміну у відповідності з кращими світовими стандартами. Саме це потрібно сьогодні мільйонам учнів та студентів, їх батькам, десяткам тисяч педагогічних працівників, всій країні", - резюмував він.