ua en ru

В Україні підлягають декомунізації 137 друкованих ЗМІ

В Україні підлягають декомунізації 137 друкованих ЗМІ Фото: Держкомтелерадіо вимагає декомунізувати газети

В Криму та на території ДНР/ЛНР знаходяться 25 таких газет

Державний комітет телебачення і радіомовлення України проаналізував приведення логотипів і назв ЗМІ в рамках декомунізації і вимагає перейменувати 137 друкованих видань. Про це йдеться в сообщении прес-служби Держкомтелерадіо.

За даними Держкомтелерадіо, на сьогодні в Україні 137 друкованих ЗМІ підлягають декомунізації. Зокрема, 56 з них не відповіли на запити органів Мін'юсту щодо виконання вимог закону, 4 перереєстровуються і стільки ж вже перереєструвалися. Крім того, 21 ЗМІ відмовлено у видачі свідоцтв, у 10 свідоцтва втратили чинність, у 3 – визнані недійсними, а 25 друкованих видань знаходяться на непідконтрольної території.


"Фактично правові підстави для скасування державної реєстрації встановлені по відношенню до 67 друкованих ЗМІ або 49% від їх загальної кількості. Зараз Міністерство юстиції готує правову позицію щодо звернення до суду для прийняття відповідного рішення", - йдеться в повідомленні.

Найбільшу кількість друкованих ЗМІ, які підлягають "декомунізації", в розрізі областей (регіонів), становить: Донецька область - 44, Луганська - 22, Київ - 12, АРК - 10, Одеська - 7, Харківська - 6.

В таких областях, як Вінницька, Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Чернігівська, Тернопільська, Рівненська - друкованих ЗМІ, які підпадають під декомунізацію взагалі немає.

Нагадаємо, глава Харківської ОДА заявив про завершення декомунізації в області.