ua en ru

В Україні планують зайнятися контролем дотримання прав людини в Криму

В Україні планують зайнятися контролем дотримання прав людини в Криму Фото: Крим

Ідея поки що знаходиться на стадії обговорення

Планується організація тристоронньої місії для контролю над дотриманням прав людини в анексованому Криму. Про це на прес-конференції повідомив представник Секретаріату уповноваженого ВР з прав людини Сергій Пономарьов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У подіях, які сьогодні відбуваються в Криму, по відношенню до українців іноді дуже складно відрізнити, де порушення прав пов'язано з етнічною приналежністю людини, а де це відбувається через певні політичні переконання. Необхідно звертатися до міжнародних органів з приводу порушення прав людини ... Ми продовжуємо шукати підтримку на міжнародному рівні для того, щоб знайти можливість і реалізувати тристоронню місію на території тимчасово окупованого Криму", - зазначив Пономарьов.

За його словами, в цю моніторингову місію повинні увійти як представники міжнародних організацій, в першу чергу це ВКПЧ (Верховний Комісар з прав людини), представники Верховної Ради з прав людини та представники уповноваженого з прав людини РФ для того, "щоб результати були об'єктивними".

"На сьогоднішній день ця ідея, на жаль, перебуває в стані обговорення», - додав він.

Він також зазначив, що хоча ця думка знайшла абсолютну підтримку і Нільса Мушнієца, і Верховного комісара ОБСЄ з прав нацменшин Астрід Торс, але з боку Росії триває мовчання, зважування цієї теми і відходження від неї.

"Зазвичай, коли справа стосується випадків порушення прав людини, подібні питання російською стороною замовчуються", - резюмував Пономарьов.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розгляне питання позбавлення повноважень російської делегації в середу, 24 червня у зв'язку з порушенням прав людини на Донбасі.