ua en ru

ПАРЄ розгляне позбавлення повноважень російської делегації 24 червня

ПАРЄ розгляне позбавлення повноважень російської делегації 24 червня Фото: Анн Брасер

У ПАРЄ розуміють роль Росії у конфлікті на Донбасі

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) розгляне питання позбавлення повноважень російської делегації в середу, 24 червня. Про це повідомила на прес-конференції президент ПАРЄ Анн Брассер, передає прес-служба асамблеї.

"Звичайно, ми розуміємо складність цієї задачі. Ми занадто добре знаємо, що роль Росії в цьому кризу (кризу в Україні, - ред.) має вирішальне значення для припинення війни і знаходження сталого вирішення. Тому, як доповнення до нашого рішення від січня, ми збираємося обговорити питання про повноваження російської делегації на Асамблеї в середу", - сказала Брассер.

Глава ПАРЄ заявила, що ситуація з правами людини на Донбасі викликає тривогу.

"Незважаючи на угоду про припинення вогню, бойові дії посилюються на сході України, число загиблих зростає, ичисло вимушених переселенців збільшується", - додала вона.

Президент ПАРЄ також висловила стурбованість у зв'язку з ситуацією в Криму, звідки продовжують надходити повідомлення про арешти, тортури і залякування політичних опонентів.

Нагадаємо, сьогодні у Страсбурзі відкривається сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), сесія триватиме з 22 по 26 червня 2015 р.