ua en ru

В Україні планують створити єдиний космічний центр

В Україні планують створити єдиний космічний центр Фото: єдиний космічний центр створять на базі "Південмашу"

Єдиний космічний центр "Південний" може з'явиться до кінця року

В Україні до кінця року може з'явитися єдиний космічний центр "Південний", який планується створити шляхом реорганізації та об'єднання дніпропетровських підприємств "Південмаш" і конструкторського бюро "Південне". Про це в ефірі Радіо Свобода розповів голова Державного космічного агентства України Олег Уруський.

"У процесі цієї реорганізації ми плануємо здійснити і аудит КБ "Південне", і самого заводу. Буде проведена інвентаризація всього майна, виділення непрофільних активів і далі формування єдиної компанії, як це є у всьому світі. І далі ми повинні прийти до єдиної компанії - ракетно-космічний центр "Південний", вже з новим цілісно-майновим комплексом, з новим менеджментом", - розповів Уруський.

За його словами, проект реорганізації зараз проходить узгодження в міністерствах і відомствах, до кінця цього місяця його винесуть на розгляд уряду.

Нагадаємо, з 15 липня 2015 р. "ДТЕК Дніпрообленерго" частково обмежила постачання електроенергії великому споживачеві - державному підприємству "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" ("Південмаш") через борги.