ua en ru

В Україні очікується підйом рівня води у річках

В Україні очікується підйом рівня води у річках Фото: рівень води у річках

В річках центру та заходу України 27-28 лютого очікується підйом рівня води

В річках центру та заходу України 27-28 лютого очікується підйом рівня води. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"27-28 лютого на рiчках басейну Прип'ятi в межах Рiвненської та Житомирської областей очiкується продовження пiдйому рiвнiв води на 0,3-0,7м над рiвнями. Мiсцями можливий вихiд води на заплаву та часткове пiдтоплення сільськогосподарських угiдь. Подальше руйнування льодового покриву, мiсцями льодохiд,при цьому можливе формування заторiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води", - повідомляють в ДСНС.

Також відзначають, що 27 лютого очiкується продовження розвитку весняної повенi з пiдйомом рiвнiв води на дiлянці Днiстра Галич-Залiщики на 0,3-1,3 м, на дiлянцi Залiщики - початок Днiстровського водосховища послаблення льодового покриву, мiсцями його руйнування, льодохiд, можливе утворення заторiв льоду з додатковим пiдйомом бiля Заліщикiв на 1,0-2,0 м, Рухотин-Жванець 2,0-4,0 м.

Високий рівень води очікують на рiчках басейну Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) на 0,3-1,0 м, бiля с. Лiтовиж на 1,0-1,5 м, мiсцями можливий вихiд води на заплаву.

Нагадаємо, у Львівській області піротехніки знешкодили авіаційну бомбу вагою 500 кілограмів.