ua en ru

В Україні відзначили 8-9 травня: фото

В Україні відзначили 8-9 травня: фото Фото: фотовиставка "Матері Героїв"

У країні пройшли День пам'яті і примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

З нагоди Дні пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні відбулися жалобні і святкові заходи. У Києві в них взяли участь перші особи країни - президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і спікер Верховної Ради Андрій Парубій.

зокрема, 8 травня в Києві за участю президента відкрилася виставка фотопортретів "Матері Героїв". Увечері того ж дня Петро Порошенко був присутній на акції "Перша хвилина світу".


Крім того в неділю на столичному музеї Пирогово відбувся військово-історичний фестиваль “Перемога.ua”. На ньому реконструктори постаралися відновити події Другої світової війни.

У понеділок, 9 травня, Порошенко, Гройсман і Парубій поклали квіти до могили Невідомого солдата в Києві. Також лідери держави взяли участь у молитві капеланів.

Також 9 травня в столиці пройшла акція пам'яті "Безсмертний полк". У ході взяли участь сотні людей, багато хто був з українською символікою, але частина присутніх прийшли з радянською символікою і георгіївськими стрічками. Результатом став конфлікт та бійка, яку, втім, швидко припинили співробітники поліції.

Всі фото - Віталій Носач, РБК-Україна