ua en ru

В Україні скасують обов'язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки

В Україні скасують обов'язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки Фото: в Україні скасують обов'язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки

Імпортерам і виробникам не потрібно буде отримувати український сертифікат відповідності

В Україні з 2016 року скасують обов'язкову сертифікацію сільськогосподарської техніки. Про це йдеться в наказі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, написав y Facebook заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

"З 2016 року в Україні скасовується обов'язкова сертифікація сільськогосподарської техніки (наказ Міністерство економічного розвитку і торгівлі України 1699). Тепер імпортерам і виробникам не потрібно отримувати український сертифікат відповідності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з наказом, з Переліку продукції, що підлягає обов'язковій сертифікації в Україні, виключено розділ 10 "сільськогосподарська Техніка". Єдиною вимогою до сільгосптехніки залишається відповідність двом технічним регламентам (Затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів та складових частин і характеристик колісних сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів).

"На практиці це означає, що в більшості випадків після візуальної ідентифікації відповідності трактора з документами, які надав виробник, його можна буде ввозити без додаткових процедур. Це не тільки певне здешевлення продукції, але і прибирання потенційного коррупцийного бар'єру", - додав Нефьодов.

Нагадаємо, в Черкаській області стартували перші в Україні вибори сільських старост, які проходять в рамках децентралізації.