ua en ru

В Україні відкрито більше сотні справ щодо незаконної вирубки лісу, - Луценко

В Україні відкрито більше сотні справ щодо незаконної вирубки лісу, - Луценко Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Генпрокурор пояснив, чим саме були викликані обшуки в будівлі Держприкордонслужби

Правоохоронні органи відкрили більше сотні справ про незаконну вирубку лісу, збиток від якої склав мільярди гривень. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні на брифінгу Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Луценко, обшуки в Державній прикордонній службі провели для того, щоб з'ясувати, хто дав дозвіл словацьким лісорубам зайти на суверенну територію України, вирубати і вивезти ліс.


За словами генпрокурора, під виглядом робіт із прокладання кабелю зловмисники вирубали дерев на 800 тисяч доларів у 30-кілометровій зоні, а сліди від тракторів ведуть у бік словацького кордону.

Луценко також пояснив, що взяв справу про вирубку лісу в Закарпатті під контроль після того, як політав над Закарпаттям на вертольоті і побачив масштаби даної екологічної проблеми.

Водночас Луценко визнав неадекватним застосування сили під час обшуків ГПУ в Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, у Держприкордонслужбі переконані, що в обшуках не було жодної необхідності, тому що прикордонники і без того співпрацюють з ГПУ.

Як повідомлялося, 16 серпня Головна військова прокуратура спільно з Департаментом по боротьбі з економічними злочинами Міністерства внутрішніх справ України в рамках розслідування кримінальної справи провели обшуки у приміщеннях Державної прикордонної служби України, Центру управління службою та Західного регіонального управління ДПС України.