ua en ru

В Україні відкрито центр психологічної реабілітації для біженців із зони АТО

В Україні відкрито центр психологічної реабілітації для біженців із зони АТО Фото: Андрій Карачевський (прес-служба Української Гельсінської спілки - УГСПЛ)

Внутрішнім переселенцям і військовослужбовцям обіцяють як психіатричну, так і психологічну допомогу єврозразка

В Україні за сприяння представництва Європейського союзу в понеділок 12 вересня відкрито центр психологічної реабілітації для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) і учасників АТО "Інтеграція". Про це cьогодні заявив керівник центру "Інтеграція" Андрій Карачевський на урочистому відкритті в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це центр психічного здоров'я і травмотерапіі "Інтеграція", який ми зараз офіційно відкриваємо. Ми надаємо допомогу переселенцям і військовослужбовцям, які повертаються із зони АТО - психіатричну і психологічну", - зазначив Карачевський.

За його словами, раніше подібні послуги для внутрішньо переміщених осіб (біженців, - ред.) надавалися в Україні винятково на волонтерських засадах.

Нагадаємо, у травні стало відомо про плани відкрити центр надання послуг учасникам АТО в Києві. Як зазначалося, тимчасова контрольна комісія Київради з питань забезпечення киян-учасників АТО погодила тоді проект рішення про створення Київського міського центру надання послуг учасникам бойових дій.