ua en ru

У Києві планують створити центр надання послуг учасникам АТО

У Києві планують створити центр надання послуг учасникам АТО Фото: у Києві відкриють центр для учасників АТО

Центр допомагатиме учасникам бойових дій в отриманні пільг, лікуванні, реабілітації та працевлаштуванні

Тимчасова контрольна комісія Київської міської ради з питань забезпечення киян, які беруть участь в АТО, на засіданні у п’ятницю, 13 травня, погодила проект рішення щодо створення Київського міського центру надання послуг учасникам бойових дій. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Передбачається, що центр допомагатиме учасникам АТО в отриманні пільг, забезпеченні соціальних гарантій, лікуванні, адаптації, реабілітації, сприятиме в працевлаштуванні, професійній підготовці, перепідготовці, підвищенні кваліфікації тощо. Його планують розмістити у будівлі мерії на вул. Хрещатик, 36.


"У Київській міській державній адміністрації є 115 кімната. На сьогоднішній день це інформаційний центр надання консультацій учасникам АТО. Ми фактично поглинаємо цей центр. Також в кожному районному центрі соцзахисту буде представник від цього центру, який контролюватиме ведення реєстру і надаватиме відповідні послуги учасникам АТО… Акцентуватимуть увагу й на психологічній реабілітації атошників", - зазначив голова ТКК Юрій Дідовець.

Член комісії Олесь Маляревич розповів, що центр об'єднуватиме всіх учасників бойових дій і співпрацюватиме з районними волонтерськими організаціями і громадськими організаціями учасників АТО.

"Після того, як боєць звернувся до такого центру зі своїм питанням, центр перенаправлятиме проблему до відповідних департаментів, які власне і реалізовуватимуть поставлені завдання. Тобто, фактично, департаменти є виконавцями замовлень", - пояснив депутат.

Відповідний проект рішення мають також розглянути постійні комісії Київської міської ради з питань власності та з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що досудове слідство по учасниках антитерористичній операції має проходити поза Донецької області.