ua en ru

В Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типу

В Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типу Фото: відкриття нового фельдшерсько-акушерського пункту (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що телемедицина не означає надання медичної допомоги по телефону

В Україні відкрили новий фельдшерсько-акушерський пункт зі службовим житлом в селі Боденьки Вишгородського району Київської області. У відкритті взяв участь президент України Петро Порошенко, повідомляє офіційне інтернет-представництво президента.

Порошенко зазначив, що обговорював тему якісного медичного обслуговування мешканців сіл та невеликих міст із партнерами з Канади, Франції, Німеччини, з представниками Світового банку.

"Я запропонував абсолютно унікальну модель - модель телемедицини. Коли ми будемо поєднувати в сільській лабораторії якісного медичного працівника, у сільській амбулаторії буде знаходитись найнеобхідніше обладнання для першого швидкого аналізу і діагностики", - сказав президент.

Порошенко зазначив, що телемедицина не означає надання медичної допомоги по телефону.

"Хтось пропонував в старих будинках поставити телефон і телефоном питати, що робити. Так вони бачили телемедицину. "Теле" - це не від слова телефон. Ми бачимо, що у нас на сьогоднішній день це має бути оснащено сучасним широкосмуговим інтернетом", - наголосив Порошенко.

В Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типуВ Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типуВ Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типуВ Україні відкрили фельдшерсько-акушерський пункт нового типу

Фото: відкриття нового фельдшерсько-акушерського пункту (president.gov.ua)

За словами президента, інформація про пацієнта надходитиме до медичного хабу або в район, де лікар проаналізує необхідні дані, побачить симптоми, а якщо потрібно зв’яжеться із обласним центром чи Києвом, залучить спеціалістів і поставить якісний діагноз.

Нагадаємо, 27 березня повідомлялося, що у рамках реформи сільської медицини Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розробило типові проекти сучасних медичних амбулаторій для створення спроможних мереж первинної медичної допомоги у сільській місцевості.